Tarta de vara cu crema de branza

de Anamaria7 in Prajituri, 13 Iul 2011 | 5756 vizualizari

 

Tot pentru ziua lu' buni, pentru ca in ultimul moment i-a scapat: "Asa dor mi-e de o prajitura cu muulte fructe!" ;)) E fooaaarte buna si racoritoare, nu exagerat de dulce :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 vf de cutit de sare
  • Crema:
  • 400 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • Ornare:
  • fructe
  • 20 g gelatina granule, alba
  • 200 ml apa
  • 2 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de vara cu crema de branza:

Incalzim cuptorul la 200C si tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Eu am vrut neaparat steluta! :P

Blat:

Amestecam sarea in faina, facem o gaura in mijloc si punem untul rece taiat bucatele si galbenusul. Cu mana infainata incorporam untul cat mai repede, sa nu se topeasca. Putem face amestecul in robotul de bucatarie. Formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la frigider 15-20min. Pe o suprafata presarata cu putina faina intindem cu facaletul o foaie de cca 0.3cm grosime pe care o punem in tava (putem sa intindem foaia direct pe hartia de copt care va intra in forma). O intepam cu furculita sa nu faca "burta" :)) :P la cuptor si o tinem in cuptor pana se rumeneste bine, primele 15min acoperita cu alta hartie de copt in care am asezat boabe de fasole, soia sau porumb.

Cand e gata o lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem pe platou.

Crema de mascarpone:

Mixam branza cu zaharul pudra si sucul de la o jumatate de lamaie, iar separat batem frisca pana se intareste bine. Adaugam frisca peste mascarpone si omogenizam, apoi turnam in crusta rumenita.

Ornare:

Taiem fructele felii sau le lasam intregi pe cele mici, le asezam cum ne dicteaza imaginatia si, intre timp, preparam jeleul: Fierbem zaharul in apa, iar cand devine mai gros, ca un sirop, adaugam gelatina hidratata in putina apa rece. Turnam gelatina uniform peste fructe si tinem tarta la rece pana la servire.

Mi-a mai ramas aluat pentru grilaj, ca voiam sa pun, dar prea frumos aratau fructele ca sa le acopar :)

 

TIPS-URI

1

Crema nu are nevoie de gelatina pentru ca sucul de la lamaie ajuta la intarirea friscai :) Dar nu exagerati cu el, altfel frisca se va branzi si se va rupe in bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de vara cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de branza si zmeura