Tarta de pui cu legume

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2014 | 4885 vizualizari

 

Se face foarte usor si este minunata ca gustare , pentru picnic sau pur si simplu la cina alaturi de o salata .

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de tarta (din comert)
  • 1/2 pui
  • sare, piper, ulei de masline, margarina
  • 1/2 praz
  • 2 catei de usturoi
  • 150 gr ciuperci proaspete
  • 1 cutie mica de porumb
  • 2 morcovi medii
  • 1 dovlecel micut
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 chilli (daca va place picant)
  • 1 cutie de sos bechamel (sau preparat in casa)
  • 100 gr cascaval razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de pui cu legume:

Carnea de pui o fierbem bine si o luam de pe oase, rupand-o fasii potrivite. Supa ramasa o puteti folosi la alte mancaruri, deci este bine sa o pastrati la frigider .

 Intr-o tigaie punem prazul taiat julien sa se caleasca cu putina margarina vegetala pentru gatit. Lasam la foc mic sa se inmoaie si adaugam 2 catei de ustutoi maruntiti. Adaugam apoi dovlecelul spalat si feliat si amestecam usor, lasand sa se inmiaoe usor legumele. Apoi adaugam ciupercile proaspete laminate. Adaugam sare si piper si lasam sa se caleasca la foc mediu. In alta tigaie eu am calit in ulei de masline morcovul razuit pe razatoarea mare , pana s-a inmuiat . Totodata separat eu am calit ardeiul gras taiat fasii mici si la care am adaugat cateva felii subtiri de carnat  afumat .

Deci intr-un bol mare punem carnea de pui peste care aduagam legumele calite si apoi adaugam porumbul scurs de apa . Punem cascavalul ras si sosul bechamel. Gustam de sare , piper ,

 Foaia de tarta am pus-o in forma unsa cu margarina si am turnam compozitia de carne cu legume. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt circa 30 minute (pana cand se rumeneste frumos deasupra si baza de tarta este bine coapta). 

Servim calda sau rece, dupa preferinta . Este foarte buna alaturi de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioșe cu ou și gorgonzola dulce