Tarta de pui cu legume

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2014 | 4685 vizualizari

 

Se face foarte usor si este minunata ca gustare , pentru picnic sau pur si simplu la cina alaturi de o salata .

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de tarta (din comert)
  • 1/2 pui
  • sare, piper, ulei de masline, margarina
  • 1/2 praz
  • 2 catei de usturoi
  • 150 gr ciuperci proaspete
  • 1 cutie mica de porumb
  • 2 morcovi medii
  • 1 dovlecel micut
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 chilli (daca va place picant)
  • 1 cutie de sos bechamel (sau preparat in casa)
  • 100 gr cascaval razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de pui cu legume:

Carnea de pui o fierbem bine si o luam de pe oase, rupand-o fasii potrivite. Supa ramasa o puteti folosi la alte mancaruri, deci este bine sa o pastrati la frigider .

 Intr-o tigaie punem prazul taiat julien sa se caleasca cu putina margarina vegetala pentru gatit. Lasam la foc mic sa se inmoaie si adaugam 2 catei de ustutoi maruntiti. Adaugam apoi dovlecelul spalat si feliat si amestecam usor, lasand sa se inmiaoe usor legumele. Apoi adaugam ciupercile proaspete laminate. Adaugam sare si piper si lasam sa se caleasca la foc mediu. In alta tigaie eu am calit in ulei de masline morcovul razuit pe razatoarea mare , pana s-a inmuiat . Totodata separat eu am calit ardeiul gras taiat fasii mici si la care am adaugat cateva felii subtiri de carnat  afumat .

Deci intr-un bol mare punem carnea de pui peste care aduagam legumele calite si apoi adaugam porumbul scurs de apa . Punem cascavalul ras si sosul bechamel. Gustam de sare , piper ,

 Foaia de tarta am pus-o in forma unsa cu margarina si am turnam compozitia de carne cu legume. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt circa 30 minute (pana cand se rumeneste frumos deasupra si baza de tarta este bine coapta). 

Servim calda sau rece, dupa preferinta . Este foarte buna alaturi de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (21)

Criss 1

02.10.2014, 05:03

dantes 1

02.10.2014, 06:58

Buna!

_Alina_ 1

03.10.2014, 08:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Telemea de oaie cu busuioc si piper