Tarta de orez cu dovlecei

de lilik in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2010 | 4352 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 300 gr faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 150 ml apa minerala

pentru umplutura:

  • 650 gr dovlecei
  • 1 ceapa potrivita
  • 200 gr orez
  • 200 gr carne tocata(facultativ)
  • 50 gr parmezan
  • 2 oua
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de orez cu dovlecei:

facem un aluat din ingredientele de mai sus ,il framantam bine apoi il invelim in folie si il dam la frigider 20-30 min.intre timp spalam dovleceii,ii curatam si ii dam pe razatoarea mare;ii punem intr-un vas cu putina sare.curatam ceapa si o tocam,o punem cu putin ulei intr-o tigaie sa se innabuseasca la foc mic cu capacul pus cca 7-8 min.cand s-a inmuiat ceapa punem carnea si o lasam putin ,apoi adaugam si dovleceii scursi de zeama;mai lasam pe foc cca 10 min si stingem.fierbem orezul in apa cu sare,il scurgem si il unim la compozitia de dovlecei,impreuna cu ouale,sare si piper dupa gust.

intindem foaia si o punem intr-o tava,lasand bordurile pe afara.punem compozitia si inchidem la centru.ungem cu lapte sau ou batut si dam la cuptorul preancalzit la 170° timp de 45 min cca.

servim calduta sau rece dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de orez cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci si nuci