Tarta de fructe in caramel

de Steel79 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 5670 vizualizari

 

Tarta de fructe in caramel

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • zahar
  • 8 linguri de faina
  • 8 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe in caramel:

Se spala si se curata merele de coaja, apoi se taie felii semiluna. Intr-o tava se presara un strat de zahar pe toata suprafata acesteia si se aseaza pe aragaz la foc mic sa se caramelizeze.

Cand zaharul a devenit maroniu si lichid se adauga merele , intorcandu le cu o spatula pana cand acestea se acopera cu un strat de caramel. Separat intr-un bol, albusurile de la cele opt oua se bat spuma, impreuna cu zaharul. Galbenusurile se freaca bine cu ulei. La sfarsit se combina spuma de albusuri cu crema de galbenusuri si se adauga faina progresiv, rasfirata peste compozitie ca o ploaie. Se adauga deasemena plicurile de praf de copt si cel de zahar vanilat.

Compozitia omogenizata se toarna in tava cu merele caramelizate si se introduce la cuptor aproximativ 30 min.

Tarta gata coapta se aseaza pe o farfurie intinsa  rasturnand pur si simplu tava.

Se poate servi cu frisca sau inghetata deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se folosesc fructe tari (  mere , nectarine, prune ...) pentru a rezista la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe in caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese