Tarta de fructe in caramel
Se spala si se curata merele de coaja, apoi se taie felii semiluna. Intr-o tava se presara un strat de zahar pe toata suprafata acesteia si se aseaza pe aragaz la foc mic sa se caramelizeze.
Cand zaharul a devenit maroniu si lichid se adauga merele , intorcandu le cu o spatula pana cand acestea se acopera cu un strat de caramel. Separat intr-un bol, albusurile de la cele opt oua se bat spuma, impreuna cu zaharul. Galbenusurile se freaca bine cu ulei. La sfarsit se combina spuma de albusuri cu crema de galbenusuri si se adauga faina progresiv, rasfirata peste compozitie ca o ploaie. Se adauga deasemena plicurile de praf de copt si cel de zahar vanilat.
Compozitia omogenizata se toarna in tava cu merele caramelizate si se introduce la cuptor aproximativ 30 min.
Tarta gata coapta se aseaza pe o farfurie intinsa rasturnand pur si simplu tava.
Se poate servi cu frisca sau inghetata deasupra.
Pofta buna!
1
se folosesc fructe tari ( mere , nectarine, prune ...) pentru a rezista la cuptor.