Tartă cu ton, bacon și roșii

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2015 | 5740 vizualizari

 

O tartă numai și numai pentru mineee. Deși, până la urmă a fost savurată de colegele mele, iar calificativul a fost delicioasă;) poate reușesc să conving și Zmeii să guste. Din acest motiv, n-am o poză finală de prezentare. Vă aduc minunația asta de tartă aperitiv, poate vă inspiră în weekend ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

    • Aluat de foietaj cca. 300 g

Pentru umplutură:

Ton în ulei de la SunFood 1 conservă,

Bacon bucățele 125 g,

Ceapă chives sau frunze de ceapă verde,

rozmarin proaspăt,

Roșii tocate în bulion de la SunFood 1/2 conservă,

Salată de muguri de fasole și morcovi de la LIDL 1/2 borcan,

Ouă 3 bucăți,

Brânză de vaci cca. 100 g,

Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,

Cașcaval Delaco 100 g.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ton, bacon și roșii:

Bucățelele de bacon se prăjesc într-o tigaie, împreună cu tonul scurs de ulei și mărunțit, cca. 5 minute la foc iute, apoi se adaugă ceapa verde mărunțită, roșiile mărunțite se asezinează de sare și piper, se mai lasă la călit cca. 5 minute până se împreunează gusturile.

Într-o tavă de cca. 20/20,  se așează aluatul de foietaj, apoi se adaugă umplutura, deasupra se toarnă ouăle bătute energic împreună cu branza de vaci, cașcavalul și rozmarinul proaspăt. Se pune tarta la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 200 g.

Se servește fierbinte sau rece după gustul fiecăruia;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ton, bacon și roșii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute in sos de marar verde