Grozav de buna :X
Aluat:
Umplutura:
Pregatim intai aluatul:
Punem intr-un vas untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie sau otet, apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma. Daca este lipicios, mai adaugam putina faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in care ne ocupam de umplutura:
Ciupercile de padure le vom hidrata prin fierbere 10 minute in apa cu sare, apoi scurgem bine toata apa presand ciupercile in maini.
Tocam ceapa cubulete, iar prazul rondele. Presaram putina sare sau delikat si le calim usor in tigaia in care am incins 2 linguri cu ulei.
Cand ceapa si prazul sunt calite le amestecam cu ciupercile bine scurse, branza de vaci, smantana, telemeaua maruntita si mararul tocat. La final adaugam ouale batute si putin piper.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta , astfel incat marginile sa acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului. ( Daca nu aveti o tava speciala de tarta, puteti folosi orice vas rotund pe care-l ungeti intai cu unt si-l tapetati cu faina )
Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.
Turnam compozitia de umplutura si o nivelam pe toata suprafata tartei.
Daca avem aluat suficient, pastram o bucata din care vom taia fasii inguste si vom face un grilaj pe suprafata tartei .
Ungem tarta cu ou batut si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 30-35 minute.
Este delicioasa atat calda, dar si rece.