Untul se mixeaza cu zaharul si cu praful de sare pana devine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste crema de unt. Se omogenizeaza toate ingredientele pana se obtine un aluat destul de moale, dar usor de manevrat. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 45-60 minute.
Nuca de cocos se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade pana prinde o culoare aurie.
Dupa ce a trecut timpul, se scoate aluatul pe blatul de lucru si se imparte in doua. Se intind cu sucitorul foi de 5 mm grosime. Se decupeaza cu doua forme rotunde de dimensiuni diferite rondele care se pun intr-o tava tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 10-12 minute la 180 de grade.
Biscuiti se lasa la racit la temperatura camerei .Ciocolata se topeste pe bain-marie si se unge cu ea fiecare baza a biscuitilor. Se dau la frigider pana ce ciocolata s-a intarit cum trebuie.
Intre timp, caramelul se topeste si el pe bain-marie si se amesteca cu nuca de cocos. Se ung biscuiti cu aceasta compozitie si se toarna ciocolata ramasa (daca mai ramane).
1
Nu framantati foarte mult aluatul deoarece nu veti mai obtine niste biscuiti faramiciosi;
2
Nuca de cocos variaza de la caramel la caramel. Eu am folosit un caramel tare lipicios si am avut nevoie doar de 100 g.