E prima data cand fac si sunt foarte multumita, crusta a iesit foarte buna, de ea imi era teama:) Fiecare o poate umple cu ce doreste si are la indemana.
Pentru aluat se amesteca bine cu degetele margarina si faina, apoi se adauga cele 2 albusuri si sare. Se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se da la frigider pana il vom folosi.
Pentru umplutura, carnea/oasele de pui se taie mai marunt si se prajesc in putin ulei de masline pana se rumenesc, apoi se adauga apa cam cat sa le acopere si se lasa la fiert cam 20-25 de minute. Dupa acest timp, se strecoara zeama si se da deoparte pana o vom folosi si se alege carnea de pe oase(daca este cazul).
Pieptul de pui se taie cubulete(cam de 2 cm) si se pune la prajit in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu baconul si el taiat in cubulete dar mai mici. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ceapa taiata feliute, usturoiul pisat si ciupercile. Mai lasam 2-3 minute, apoi punem morcovul si telina, la fel taiate cubulete mici si mazarea. Adaugam zeama de la oasele de pui de mai devreme, cat sa le acopere si lasam la foc iute pana scade jumatate din apa si legumele sunt fierte. Adaugam sare si piper dupa gust. Punem amidonul dizolvat in 2 linguri de apa si amestecam pana se ingroasa, apoi luam de pe foc.
Aluatul il impartim in 2 bucati, una lasand-o putin mai mare. Din bucata mai mare intindem o foaie subtire cat sa ne ajunga sa imbracam o forma de 20 de cm(fundul si marginile). Punem aluatul in forma unsa cu putin ulei si apasam cu degetele ca sa-l asezam bine pe margini. Cu ajutorul unei furculite se fac mici gauri pe fundul tartei. Punem umplutura iar din a doua bucata de aluat intindem alta foaie cat sa acoperim bine umplutura. Strangem cu degetele marginile ca sa le unim si facem o mica taietura in mijlocul tartei.
Batem galbenusul cu laptele si cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata tartei.
O dam la cuptorul preincalzit la 200ºC pentru 30-40 de minute sau pana se rumeneste.