Tarta cu pui si ciuperci

de laura_n in Pui, 21 Oct 2012 | 3744 vizualizari

 

Pe vremea cand inca mai puteam savura ceva bun, am gasit la Miha,o tarta cu pui si ciuperci. Mi-a facut o pofta nebuna, incat am facut-o si am savurat-o cu mare placere. O tarta de nota 20, multumesc Miha ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  •  150 ml apa
  •  1 lingurita drojdie uscata
  •  1 lingurita sare
  •  1 lingurita zahar
  •  3 linguri ulei

umplutura

  •  300 gr piept de pui
  •  100 g cotlet haiducesc
  •  400 g ciuperci albe
  •  2 oua
  •  100 g smantana
  •  100 g cascaval
  •  50 gr mozzarella
  •  2 linguri suc de rosii
  •  2 catei usturoi
  •  sare si piper
  •  oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si ciuperci:

Amestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul, cu paletele de aluat, cam 5 min, apoi lasam la crescut in loc calduros, cam 20 min.

Scoatem si intindem aluatul intr-o tava de tarta presarata cu putina faina. Sucul de rosii il amestecam cu usturoiul pisat si cu oregano si  ungem aluatul cu acest sos.

Pieptul de pui il taiem cubulete si il asezam peste aluatul din forma. Ciupercutele le spalam si le taiem felii,le lasam la scurs si apoi le punem peste piept. Taiem si cotletul bucatele mici si il punem peste ciupercute. Taiem putina mozzarella cubulete si punem deasupra.   Condimentam cu sare, piper si batem ouale cu smantana. Turnam sosul de smantana peste tarta si dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca. Dupa ce s-a rumenit, scoatem tava din cuptor si radem cascaval deasupra si dam iar la cuptor cat sa se topeasca cascavalul.

TIPS-URI

1

preferabil de scurs bine ciupercile sau curatate fara apa pentru ca lasa zeama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pui si legume