Cu mancarica asta am reusit sa-l dau gata pe Sclifosila (a se citi baiatul meu), care e vesnic nemultumit si disperat cand vine vremea mesei...daca s-ar putea, el ar manca numai paste cu branza, quinoa si lasagna...dar ce sa-i faci? Mami asta nu vrea sa inteleaga si pace: il pune sa manance supe, ciorbe, tot felul de mancaruri variate...si mai rau, salate si fructe proaspete zilnic! Ufff! daca la capitolul fructe si legume am mai dres busuiocul cat de cat...a mai ramas un hop: felul 2.
Insa azi a fost si el fericit, ca in sfarsit am nimerit "mancarea buna"...nu mi-a venit sa cred ca mi-a cerut si supliment!
Incepem cu pregatirea perisoarelor: in vasul robotului de bucatarie punem pieptul de pui taiat bucati, ceapa verde, oul, sare, piper si putine condimente uscate (ierburi aromate, chilli--optional). Mixam bine , iar daca obtinem o compozitie prea moale, adaugam putin gris...daca, din contra, compozitia e prea uscata, adaugam ou--totusi, eu n-am avut nevoie sa adaug nici una, nici alta. Compozitia mea a iesit putin lipicioasa, dar ferma.
Cu mainile unse cu putin ulei de masline am format perisoarele, pe care le-am asezat direct in recipientul steamerului, in primul compartiment, aproape de motoras.
Separat, am pregatit sosul: am pus in vasul blenderului rosiile taiate bucati, usturoiul si condimentele (sare, piper, chilli si pudra de verdeturi), am mixat bine, pana am obtinut un sos, pe care l-am strecurat apoi (sa nu ramana bucatele de coaja) si l-am pus in vasul special pt. fiert orezul. Pe acesta l-am asezat in compartimentul 2 al steamerului, am pus capacul, am pus apa in steamer si am setat aparatul pe 30 de minute.
Si asta a fost tot...dupa ce s-a scurs timpul, am scos perisoarele intr-un bol, am turnat sosul peste ele si le-am lasat 10 minute sa se patrunda.
Baietii mei au fost foarte incantati de tratatie, iar eu foarte incantata ca i-am intrat in voie printului mostenitor:)
Enjoy!
1
in ultimul compartiment al steamerului puteti pune si ceva legume (broccoli, fasole verde, conopida, morcov, etc) pe care sa-i serviti ca garnitura la perisoarele cu sos.