Cheesacake cremos

de nadina73 in Dulciuri, 18 Iun 2010 | 4761 vizualizari

 

Am vazut reteta la Miha si mi-a placut tare mult ,insa eu am facut portie dubla. E ziua unei pritene dragi noua, MAGDA, care a venit in concediu 10 ZILE si am zis sa-i fac o surpiza, e innebunita cu dulciurile

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei
  • 2 praf de copt
  • 400 g faina
  • Umplutura:
  • 400 g lapte condensat
  • 200 g zahar
  • 300 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 6 oua
  • esenta vanilie
  • Decor:
  • frisca 800 ml+5 ling zahar
  • bombonele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesacake cremos:

Aluatul:

Se ameteca toate ingredietele si se framanta un aluat omogen,care se intinde intr-o tava cu pereti detasabili inclusiv pe pereti vasului,tava mea e de 25 de cm si de 8 inalta, dar sincer pt portie dubla e putin cam mica ,asa ca daca incercati portie dubla trebuie tava mai mare.

Umplutura:

Se mixeaza bine branza  de vaci si crema de branza cu zaharul si laptele condensat,apoi se pun ouale cate unu si se mixeaza bine dupa fiecare.La final se pun frisca lichida si esenta de vanilie.Va rezulta o umplutura lichida.

Umplutura se pune peste aluat in tava si se da tava la cuptor pentru 8o de minute am dat eu la 150 grade(rezultattul inca nu il stiu ,pana nu voi taia tortul).Cand e copt se lasa in tava sa se raceasca,  apoi se scoate inelul detasabil si se pune la rece 2 ore . Eu in schimb l-am pregatit seara si l-am lasat pana a doua zi la frigider .

Se decoreaza cu frisca ,eu am pus 800 ml frisca lichida si am batut bine cu 5 linguri de zahar,dupa care am imbracat tortu(l-am  facut pt o prietena de care a venit in concediu din romania MAGDA-moldova)asa ca abia maine voi putea sa pun sectiune taiata cand il va taia ea.

Se orneaza cu bombonele.

LA MULTI ANI -MAGDA si sper sa ramai cu amintirii frumoase de pe meleagurile spaniole

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesacake cremos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mariac 1

23.06.2010, 20:08

au au ce bine arata si cred ca e ffff bun felicitari

kuky27 1

28.06.2010, 08:07

foarte,foarte.foarte bun,a fost minuat,sa ne traiesti si sa fi sanatoasa sa poti sa mai faci si alte minunatii ca astea!!!te pupam!

rivka 1

29.06.2010, 18:05

super! sunteti grozavi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panettone cu crema de branza si fruct kaki