Tarta cu prune si crumble

de La Ancuta in Prajituri, 21 Sep 2011 | 5422 vizualizari

 

Este vremea prunelor si vreau sa profit din plin de ele. Pentru astazi am ales o tarta cu o usoara aroma de scortisoara. Este foarte usor de preparat si mult mai usor de devorat :).

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1/2 kg prune
  • Pentru crumble:
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Din faina, unt, zahar, vanilie, faina si praf de copt framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.

Intre timp spalam prunele si le taiem pe jumatate, scotand samburii.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava de tarta, unsa cu unt. Asezam deasupra jumatatile de prune.

Pentru crumble amestecam faina cu untul, scortisoara si zaharul. Va rezulta un aluat sfaramicios pe care il vom repartiza pe toata suprafata tartei.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~40 de minute).

Lasam sa se raceasca in tava apoi pudram cu putin zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise(rasturnata)