Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella)

de alinutza1983 in Prajituri, 5 Apr 2011 | 34437 vizualizari

 

In weekend aveam pofta de ceva dulce , dar cum timpul mi-a fost cam limitat am apelat la foile de placinta din comert si repede -repede am facut o placintuta dulce si aromata...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 50 gr unt
  • 600 gr branzica de vaci+ 1 ou
  • 100 gr zahar ( puteti jongla cu cantitatea, dupa gustul propriu)
  • stafide ( dupa plac)- eu am folosit stafide aurii ( nu stiu de ce , dar mi se par mai gustoase)
  • coaja rasa de lamaie
  • PENTRU FINISARE:
  • 3 oua ( eu am folosit din cele de tara- de unde a rezultat si culoarea galbena )
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella):

1. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt; apoi preparam umplutura, amestecand intr-un castron incapator branzica de vaci, oul, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele.

2. Foile din pachet se impart in 3 parti egale - un pachet are 15 foi placinta, deci impartim in 3 cantitati cuprinzand 5 foi- ( eu am folosit insa doar 4 foi ); aceste foi se pun una peste alta, avand insa grija, ca intre ele sa existe o pelicula fina de unt topit. Deci fiecare foaie in parte se unge cu unt topit inainte de a o pune peste pe urmatoarea. Asa procedam chiar si pe stratul unde va veni umplutura.
3. Umplutura de branza, la randul ei se imparte in 3, apoi se aseaza in strat uniform peste foile de placinte. Rulam sub forma de tigareta, apoi il punem in mijlocul tavii. Procedam in mod identic si cu celelate rulouri, insa , tava fiind rotunda, va fi nevoie sa le taiem in 2 sau chiar 3 bucatele mai mici, ca sa se aseze uniform.

4. Cu ajutorul unui mixer batem si cele 3 oua ramase, pana se fac spuma, adaugam zaharul pudra , iar ka final incorporam smantana; daca vrem putem sa mai aromatizam cu vanilie sau coaja rasa de lamaie.Sosul acesta de smantana il turnam peste rulourile din tava si dam totul la cuptor pentru aprox. 25 min, la foc mediu ( pana cand se incheaga sosul de smantana)...

 

TIPS-URI

1

nota : prajitura se taie cand e rece, sub forma de raze de soare, astfel incat sa obtinem efectul de rulouri...nice, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si stafide