Pentru o zi racoroasa de vara si pentru rasfatul sotului meu iubit,am pregatit o tarta cu prune si caise...
Prima oara,porniti cuptorul...trebuie sa fie incalzit in momentul in care introducem tava...
Untul se pune la topit,intr-o craticioara mica.
Restul ingredientelor se pun intr-un castron mare si se amesteca.Peste ele se adauga untul topit,fierbinte si se amesteca bine cu o lingura de lemn...eu asta am folosit.
Se obtine un aluat sfaramicioas,ce se repartizeaza lingura cu lingura,in tava unsa si tapetata.
Aluatul se preseaza cu degetele,pe fundul si peretii tavii de tarta.
Tava se baga in cuptor...eu am lasat-o cam in jur de 20 min...depinde si de cuptor...pentru ca la ce aragaze se gasesc in comert...aluatul oricum capata o culoare galbuie cand e gata...
Intre timp,pregatim crema dupa instructiunile de pe cutie si taiem fructele dupa preferinte.
Scoatem tarta din cuptor,asezam crema,apoi preparam tort-gelee ca pe plic.
Adaugam si fructele peste crema si apoi cu o pensula ungem toata suprafata tartei cu gelatina.
Normal...tarta ar trebui lasata o noapte la frigider,dar la mine nu a rezistat decat o ora si ceva...:)
Va doresc pofta buna:)