Tarta cu prune

de mena29 in Prajituri, 9 Aug 2010 | 7669 vizualizari

 

Este un deliciu,va astept la o portie:)

 

INGREDIENTE

  • 200g unt;
  • 300g faina;
  • 100g zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 pliculet zahar vanilat;
  • 1 ou;
  • 1/2kg prune;
  • 2 linguri pesmet sau 4 biscuiti zdrobiti;
  • o priza sare;
  • scortisoara.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Am frecat untul moale(la temp. camerei) cuzaharul,zaharul vanilat,sarea si oul.Separat am amestecat faina cu praful de copt,am incorporat crema in unt.Am framantat pana am obtinut un aluat omogen.Am oprit o bucata din aluat de marimea unui mar potrivit,am bagat-o intr-o punga si am pus-o la congeletor cca.30 minute.Am uns cu grasime o tava de tarta,am intins aluarul ramas dupa care l-am dat la rece 30 min.Am spalat fructele,am scos samburii,am presarat scortisoara pe fructe,am presarat biscuitii zdrobiti,in tava,am asezat fructele deasupra si am ras aluatul de la congeletor peste fructe.Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.Am taiat cand s-a racit.Pofta buna tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mena29 1

13.08.2010, 08:08

Multumesc Silvia,esti o draguta

Cris2711 1

26.11.2010, 22:09

ce pofta mi-ai facut

mena29 1

26.11.2010, 23:12

cand veniti la noi va fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carmen