Tarta cu prune

de deyutzky in Prajituri, 15 Sep 2011 | 3779 vizualizari

 

sursa retetei este revista click pentru femei..cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 4 linguri lapte
  • 10 prune
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pt presarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Taiem prunele felii, le presaram cu zahar pudra dupa gust si le lasam la rece 20 de min timp in care ne ocupam de compozitie.

Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos, se adauga galbenusurile pe rand, laptele, praful de sare, faina cu praful de copt si albusurile batute spuma.

Turnam jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si punem jumatate din prune, turnam si aluatul ramas si punem si restul de prune.

O dam la cuptor pt 35-40 de minute la foc potrivit, lasam sa se raceasca dupa care pudram cu zahar.

Pofta buna!:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu prune si Chokotoff