Tarta cu portocale

de cristinutanicolita in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 4710 vizualizari

 

Bunătăți pentru colindători! 

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 portocale
  • 1 plic tort gelee
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu portocale:

Dam drumul la cuptor. 

Tava pentru tarta o ungem cu unt si o tapetam cu faina. 

Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adăugăm și galbenusurile unul cate unul mixand. Punem faina si praful de copt, amestecând cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava si il coacem cca. 25 min sau până trece testul scobitorii, la foc mediu. 

Sirop: Caramelizam zaharul si stingem cu lapte si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Cand se raceste, adaugam esenta. 

Crema: Preparam budinca conform instrucțiunilor de pe plic. 

Tăiem portocalele. 

Asamblare: Insiropam blatul de tarta, punem budinca, ornam cu portocale si punem tort gelee (preparat conform instrucțiunilor de pe plic).

Punem tarta la rece până a doua zi. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]