Bunătăți pentru colindători!
Dam drumul la cuptor.
Tava pentru tarta o ungem cu unt si o tapetam cu faina.
Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adăugăm și galbenusurile unul cate unul mixand. Punem faina si praful de copt, amestecând cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava si il coacem cca. 25 min sau până trece testul scobitorii, la foc mediu.
Sirop: Caramelizam zaharul si stingem cu lapte si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Cand se raceste, adaugam esenta.
Crema: Preparam budinca conform instrucțiunilor de pe plic.
Tăiem portocalele.
Asamblare: Insiropam blatul de tarta, punem budinca, ornam cu portocale si punem tort gelee (preparat conform instrucțiunilor de pe plic).
Punem tarta la rece până a doua zi.
Pofta buna!