Mi-au placut foarte mult cand le-am vazut la Gaby.Numai ca eu eram sa le uit in cuptor:))
Aluat-dizolvam drojdia in laptele incalzit usor,si lasam la dospit cca 5 min.
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea,adaugam ouale batute,untul topit si racit,laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios.
Acoperim si dam coca la rece.
Amestecam nuca cu stafidele si coaja de portocala
Amestecam apa cu zaharul si punem pe foc sa fiarba 3 min,turnam treptat siropul fierbinte pestre nuca si omogenizam.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati egale,
Luam fiecare bucata o aplatizam si o intindem in forma de elipsoida,punem cate o lingura de umplutura si o intindem.
Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava,
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,(lasand loc intre ele)
Ungem cornurile cu galbenusul de ou si lasam sa se usuce
Inaintede a baga tava la cuptor ungem cornurile cu albusul de ou,
Lasam la cuptor pana se rumenesc frumos.