Tarta cu piept de pui si porumb

de katty in Pui, 18 Noi 2017 | 3733 vizualizari

 

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • crusta:
  • 200 gr faina alba
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri apa rece
  • umplutura:
  • 400 gr piept de pui tocat
  • 150 gr porumb din conserva
  • 3 oua
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin
  • 2 linguri pesmet
  • 50 gr parmezan+ 50 gr pentru presarat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si porumb:

Pregatim mai intai crusta. Amestecam cu varful degetelor faina cu sare si untul rece taiat bucati pana capata aspectul de nisip. Adaugam galbenusul si cate putina apa rece si framantam un aluat nelipicios pe care il adunam intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pentru umplutura, amestecam carnea tocata de pui cu galbenusurile, pesmet, porumbul din conserva, sare, piper, rozmarin. Batem albusurile spuma si le adaugam la compozitie. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Intindem aluatul de tarta cu sucitorul pe un blat de lemn infainat. Asezam aluatul in forma de tarta, tapetand fundul si peretii formei. Taiem excesul de aluat. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc, il acoperim cu hartie de copt si asezam deasupra boabe de fasole sau orice alt ingredient uscat din bucatarie ce ne prisoseste faina, malai). Dam forma la cuptor 10 minute, apoi scoatem cu atentie foaia de copt impreuna cu fasolea si o mai lasam 10 minute. Scoatem forma de tarta, asezam umplutura, apoi presaram parmezanul. Dam forma la cuptor pana se rumeneste. O lasam sa se racoreasca, apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (10)

vasimur 1

19.11.2017, 20:50

Bună seara!

Rahela Velicu 1

20.11.2017, 14:56

Super!

oanapl 1

20.11.2017, 20:23

Delicioasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pui si legume