Spalam bine ciocanele, le asezam intr-un vas de yena si le dam cu jumatate din ulei.
Presaram sare, jumatate din piper, jumatate din busuioc.
Punem deasupra ceapa taiata julien, gogosarul julien si usturoiul feliute.
Turnam apa cat sa acopere pana la jumatate puiul si dam la foc iute, NU PREINCALZITI CUPTORUL.
Intre timp curatam dovleceii si vanata de coaja si le taiem felii mai grosute.
Lasam puiul la cuptor cat sa dea intr-un clocot, pe ambele parti, nu mai mult de 15 minute.
Scoatem vasul din cuptor si lasam usa de la cuptor deschisa.
Scoatem din vas ciocanele si asezam vinetele si dovleceii.
Punem peste: ce a mai ramas din ulei, sare, restul de piper si restul din cantitatea de busuioc.
Peste dovlecei si vinete, asezam din noi ciocanelele.
Dam la cuptor, la foc mic, pana se rumenesc ciocanelele.
Spre final stropim cu vin.
Eu am servit langa un pilaf cu ardei rosu.
Se serveste cald cu un vin alb sec.
Pofta buna!