Pentru foaia de tarta:
Pentru umplutura:
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin piper si framantam un aluat.Cand acesta a devenit elastic si nu se mai lipeste de maini,il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru o ora,timp in care pregatim umplutura.
Pieptul de pui il taiem cubulete si-l condimentam.
Morcovul si ceapa le taiem rondele.
Intr-o cratita punem putin ulei si prajim ceapa si morcovii.Adaugam apoi pieptul de pui .Lasam pana se rumeneste putin.Adaugam foarte putina apa si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul.Lasam amestecul sa se raceasca.
Mixam ouale,adaugam smantana si apoi faina.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
In compozitia de oua,punem cascavalul,pieptul de pui racit,verdeata.
Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Pastram putin aluat si pentru formele de deasupra.
Iubesc aluatul asta,se lucreaza atat de usor.
Punem umplutura peste foaie.
Din aluatul ramas ,am croit niste „volanaşe” si niste fâşii le-am impletit cu feliile de sunca.
Ungem deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.Verificati cand este coapta foaia de tarta.
Umplutura s-ar putea sa fie mai moale,dar e din cauza cascavalului.Se va închega dupa ce se raceste.
Preferabil se consuma rece.