Doradă și cartofi la cuptor cu mult rozmarin

de Elenakiko in Peste, 19 Feb 2012 | 4988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dorade, împreună cântărind 700 -800g
  • 10 cartofi mici
  • frunze proaspete de rozmarin
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • o tavă dreptunghiulară de 30x40cm
  • folie de aluminiu
  • hârtie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doradă și cartofi la cuptor cu mult rozmarin:

1. Tai peștele pe burtă (de la mijloc spre coadă) și scoți tot ceea ce se vede cu ochiul liber că e dubios și nu ai mânca în veci. Tai din același punct de pe burtă spre cap ca să poți scoate ușor branhiile. Îl speli bine, îl sărezi. Bagi în burtică două rămurele de rozmarin, plasezi strategic încă câte una de o parte și de alta a peștelui și îl înfășori în folie de aluminiu. Astfel îmbrăcați, îi așezi în tavă.

2. Cureți cartofii, îi speli și-i tai felii grosuțe. Îi pui într-un castron și mânjești bine cu ulei de măsline, sare, piper și câteva frunzușițe de rozmarin. Când ești sigur că-s ”murdari” bine, îi transferi în tavă, pe lângă pește.

3. Bagi tava la cuptor, la 200 de grade și coci vreme de 30 de minute. Poți să o mai scoți din când în când, din două motive: a. să te bucuri de mirosul absolut amețitor; b. puțin mai practic, să amesteci cartofii ca să fii sigur că se pătrund pe toate părțile.
4. Dupa cele 30 de minute scoți peștele din folie pe un fund de lemn. Nu îți face griji dacă vezi că rămâne pielița lipită de folie, e doar semn că e bine făcut. Înlături frunzele de rozmarin pentru că pe cât de bine miros, pe atât de rele sunt la gust și transferi peștele în farfurie. Adaugi cartofi și câteva felii de lămâie.

Poftă bună, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Doradă și cartofi la cuptor cu mult rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftele picante din peste