Tarta cu pere

de Patricia Iordache in Prajituri, 14 Mar 2013 | 3622 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la cumnata mea, care locuieste in Spania. Este o tarta simpla, rapida si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt mic* (125 gr) cu aroma de piersici
  • 3 oua intregi
  • 2 pahare de iaurt pline cu zahar tos (250 gr)
  • 1 pahar de iaurt plin cu ulei (110 ml)
  •  3 pahare iaurt pline cu faina (210 gr)
  • 1 plic si 1/2 praf de copt (15 gr)
  • 3 pere taiate felii subtiri
  • 50 gr zahar pudra (pentru decor)
  • * dupa cum vedeti, unitatea de masura pentru majoritatea ingredientelor, este paharul de iaurt, spalat si uscat dupa ce l-am golit de continut.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Amesteacam toate ingredientele (fara pere), turnam toata compozitia intr-o tava (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 27 cm)  in care am pus hartie de copt sau o ungem cu unt si tapetam cu faina.

Deasupra aranjam feliile de pere, dupa bunul plac, apoi bagam totul la cuptorul incins, la 160 grade, timp de aproximativ 45 min, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se papa.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Merisor 1

14.03.2013, 19:42

LIKE!!

Rocsi 1

14.03.2013, 20:32

Ce buna si aromata!

RuxyRux 1

14.03.2013, 21:15

Delicioasa tarta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune si branza dulce