Cea mai aromata tarta ce am mancat-o pana in prezent!
Aluatul:
Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. La urma punem praful de copt, faina si framantam cu mana pana obtinem o bila de aluat. Il punem intr-o folie de bucatarie si il dam la frigider 30 de minute.
Umplutura:
Separam ouale. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin spuma. Incoroporam galbenusurile si zaharul vanilat. La urma punem faina si coaja rasa de lamaie. Perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem in doua, scoatem cotorul, apoi le facem felii.
Tapetam o tava de tarta cu unt si faina. Aluatul il intinde cu un sucitor intr-o foaie subtire pe care o asezam in tava. O lipim bine si de peretii tavei, surplusul il taiem cu un cutit si o intepam cu o furculita din loc in loc. Turnam umplutura, iar deasupra punem feliile de pere.
Bagam tava in cuptorul incins la o temperatura nu foarte mare. O lasam sa se coaca pana devine aurie. Cand este gata, o scoatem si o lasam la racorit. Sa aveti pofta!