Desert tarta cu pere si migdale

de cristina1985 in Prajituri, 11 Dec 2021 | 2060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 225 g faina
  • 115 g unt rece ,taiat cubulete
  • un praf sare
  • 45 ml apa rece
  • Pentru crema de migdale:
  • 115 g migdale
  • 50g zahar
  • 65 g unt moale
  • 1 ou+ 1 albus
  • 1/2 lg-ta esenta migdale
  • Alte ingrediente:
  • 3 pere
  • zeama lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si migdale:

    Aluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale  aluatul, se adauga  putina apa sau faina. Nu am adaugat praf de copt ,pentru ca este aluat fraged. Se pastreaza in frigider, intr-o punga inchisa, timp de 30 minute.

  Crema de migdale: se pune apa la fiert, intr-o oala, iar cand da in clocot se pun migdalele si se scot imediat.Trebuie doar oparite. Se scurg si se lasa la racit. Apoi le  puneti cu zaharul intr-un blender si macinati-le  fin (dar sa nu ajunga pasta!). Se adauga untul moale,oul, albusul si esenta de migdale.

  Perele se curata de coaja, se ung cu zeama de lamaie. Se scoate cotorul si se taie felii subtiri.

  Se intinde aluatul  si se aseaza intr-o forma cu diametru de 23 cm. Se taie marginile,  care depasesc forma si se aseaza perele, sub forma unui evantai. Intre ele se pune umplutura de migdale si se da la cuptor (preincalzit) , timp de 50-55 minute. Puteti verifica  dupa primele 20 minute,apoi din 10 in 10 minute, pana se rumeneste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Opera