Aluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale aluatul, se adauga putina apa sau faina. Nu am adaugat praf de copt ,pentru ca este aluat fraged. Se pastreaza in frigider, intr-o punga inchisa, timp de 30 minute.
Crema de migdale: se pune apa la fiert, intr-o oala, iar cand da in clocot se pun migdalele si se scot imediat.Trebuie doar oparite. Se scurg si se lasa la racit. Apoi le puneti cu zaharul intr-un blender si macinati-le fin (dar sa nu ajunga pasta!). Se adauga untul moale,oul, albusul si esenta de migdale.
Perele se curata de coaja, se ung cu zeama de lamaie. Se scoate cotorul si se taie felii subtiri.
Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma cu diametru de 23 cm. Se taie marginile, care depasesc forma si se aseaza perele, sub forma unui evantai. Intre ele se pune umplutura de migdale si se da la cuptor (preincalzit) , timp de 50-55 minute. Puteti verifica dupa primele 20 minute,apoi din 10 in 10 minute, pana se rumeneste.