Aveam poftă de o tartă cu fructe, deoarece a trecut ceva timp de când n-am mai pregătit una. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Timea ( https://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-mure-si-afine-64739.html ). Am folosit rețeta ei de aluat (am folosit esență de lămâie in loc de coajă), dar am modificat umplutura: eu am înlocuit smântâna cu cremă mascarpone. A ieșit o tartă delicioasă pe care v-o recomand cu drag!
Pentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie, apoi adaugi treptat făina, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie și frămânți.Tii aluatul minim 30 de minute la rece.Într-un bol mixezi ouăle și zahărul măcinat, apoi adaugi crema mascarpone și omogenizezi.
Scoți din frigider aluatul și îl întinzi sub formă rotundă și îl așezi într-o tavă unsă cu unt.
Înțepi aluatul din loc în loc, torni crema și așezi fructele peste aluat, apoi tai surplusul de aluat.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute.
Scoți tava din cuptor și lași să se răcească tarta apoi o servești.