Este o tarta sarata cu aluat din cascaval cu foarte putine ingrediente dar extrem de gustoasa si rapida. Deasupra se pot presara diverse combinatii de carne si legume precum ton, sardine, masline, ceapa, rosii cherry cu busuioc sau chives si chiar seminte de dovleac. Este usoara si necesita timp scurt de preparare, iar ingredientele sunt alese pe gustul fiecaruia.
Azi la rubrica Stiati ca... o scurta poveste despre chives: sunt cultivate pentru frunzele lor cu intrebuintari culinare ca si aromatizant in supe, clatite, in preparatele cu peste si in sandwich-uri. Seamana la gust cu ceapa cu care de altfel se si inrudeste.
Proprietatile sale medicinale sunt similare usturoiului dar intr-o masura mai mica, motiv pentru care uzul lor medicinal este mai redus. Are efecte benefice pentru sistemul circulator si proprietati antiseptice.
Se amesteca untul topit cu cele doua oua, sarea, faina cernuta si cascavalul ras, iar dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat prin framantare, lasati aluatul in frigider pentru 30-40 de minute.
Tava se unge cu unt, iar aluatul se intinde in tava la 1 centimetru grosime, cu mana. Puneti deasupra rosiile cherry, spalate, sterse si taiate in doua. Taiati mozzarella cubulete si le asezati in rand langa cherry. La sfarsit presarati firele de chives sau de busuioc.
Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti tarta cam 20 de minute. Lasati inca 5 minute in cuptorul inchis, dupa care scoateti si lasati la racit putin inainte de servire.