Bune de pachetel la scoala ori la servici ;)
Aluatul:
Umplutura:
Pentru uns:
diluam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul.
Adaugam apa calduta, apoi fulgii de ovaz si semintele de mac. Amestecam.
Inorporam faina iar la final,pentru ca aluatul sa se dezlipeasca de maini picuram putin ulei de masline.
Lasam aluatul astfel obtinut la dospit in loc ferit de curenti pentru o ora, pana isi dubleaza volumul.
Pregatim umplutura amestecand branza proaspata de vaci cu telemeaua veche de oaie, data pe razatoarea fina.
Incorporam cele doua albusuri in compozitie, apoi adaugam mararul verde si amestecam bine.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Impartim aluatul in 9 bile aproximativ egale.
Fiecare bila de aluat se intinde pa masa de lucru infainata, decupam jumatate din aluat in fasii, vezi foto, iar pe cealalta jumatate asezam umplutura de branza
Adunam capetele si rulam parisienele strans, apoi le aszam in tava tapetata cu folie de teflon sau hartie de copt, lasand destul loc intre ele pentru ca vor creste destul de mult in cuptor pana se coc.
Ungem parisienele cu galbenus batut, presaram seminte de susan negru si dam apoi tava la cuptor pentru 35 minute.
Vom obtine niste parisiene aramii, tare apetisante si gustoase.
Pofta buna!