Tarta cu mere si prune

de jolygina in Prajituri, 27 Apr 2012 | 3891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere verzi
  • 5 prune din compot
  • 200 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru foaie
  • 2 oua
  • o cana de zahar
  • un praf de copt
  • un pachet de margarina
  • faina cat cuprinde
  • 50 ml de lapte
  • o lingurita de scortisoara
  • o lingurita de esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si prune:

Facem foaia in felul urmator: amestecam margarina cu zaharul si ouale, dupa ce s-a topit zaharul si s-a format ca o spuma adaugam laptele, apoi faina si praful de copt. Cand foaia este gata o punem intr-o folie si o punem la frigider jumatate de ora dupa care incepem sa curatam merele. Le scoatem mijlocul si le taiem ca sa obtinem niste cercuri.

Intindem foaia intr-o forma rotunda si punem un strat de mere, zahar, arome si un praf de gris. Adaugam apoi prunele, iar cercuri de mere, arome si restul de gris. Deasupra facem un grilaj din coca ramasa 

Punem tava la cuptor timp de 40 de minute. Cand este gata o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere