Tarta cu mere si bezea

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 15 Ian 2011 | 5043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 60 g zahar
  • 200-250 g faina
  • 65 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • Bezea:
  • 1 ou
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 150 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si bezea:

Aluat:

Oul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se aduga untul/margarina topita si se amesteca bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat pana se obtine un aluat nelipicios.Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de min,apoi se scoate si se intinde cu sucitorul.

Se pune foaia in tava rotunda(tapetata cu unt si faina sau hartie de copt) cu peretii detasabili,a mea a avut 24 cm.Se da 5 min in cuptorul preincalzit,apoi se pune umplatura.

Umplutura: Merele se curata de cotor si se taie felii subtiri(eu nu am avut rabdare),se presara cu scortisoara si 50 g zaharsi se pune intr-o cratita cu 50 g unt si se calesc 5 min,apoi se aranjeaza pe tarta.Strugurii i-am facut din aluatul care a ramas,a facut bilute si frunze si le-am pus deasupra merelor.Tava se da 10 mi la cuptor la foc mediu.

Bezeaua:
Albusul se bate cu un praf de sare pana se intareste,apoi se adauga zeama de lamaie si treptat zaharul pana se intareste foarte bine.Dupa 10 min se scoate tava si se spriteaza rozete pe margini.

Se da la cuptor la foc mic pana se rumenesc bezelele si marginile tartei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere