Pandispan cu nuca de cocos si merisoare

de Valclaudia in Prajituri, 1 Feb 2014 | 4675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua (de casa am avut eu)
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 7 linguri nuca de cocos
  • 70 gr. merisoare uscate
  • 7 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • fulgi de ciocolata alba
  • zahar pudra pentru decor (2-3 linguri)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu nuca de cocos si merisoare:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingua de apa minerala pana incorporam intreaga cantitate.

Adaugam esenta de vanilie si nuca de cocos,apoi renuntam la mixer.

In amestecul obtinut adaugam cate putin din albusurile batute spuma, amestecam usor cu o lingura de lemn si incorporam pe rand toata faina si tot albusul batut.

Turnam acest amestec in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Nivelam,apoi presaram merisoare uscate si fulgi de ciocolata alba.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 40min (170 grade).

Facem testul cu scobitoarea, daca pandispanul e copt scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca continutul.

Dupa ce s-a racit pudram cu zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu nuca de cocos si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Corinuta 1

01.02.2014, 22:46

ce frumos e!

diaconta 1

01.02.2014, 22:51

ce prajitura buna ne-ai facut Claudia

mihaelam90 1

01.02.2014, 23:32

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]