Tarta cu mere

de Giana in Prajituri, 8 Mar 2014 | 3530 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g margarina
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • 4-5 mere mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat tare si nelipicios. Aluatul obtinut se imparte in doua bile. Din prima bila de aluat se intinde o foaie cat sa acopere tava de cuptor. Asezam foaia in tava tapetata cu hartie de copt. Cea de-a doua bila o invelim in folie de plastic si o introducem in congelator.

Pentru umplutura, curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea mare apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca din cand in cand usor pana le scade zeama la mere. La sfarsit se adauga scortisoara. Umplutura se pune in tava peste foaia de tarta si se niveleaza. La umplutura mai putem adauga nuci pisate, migdale sau alune.

Deasupra razuim aluatul pe care l-am tinut in congelator.

Se baga tava in cuptorul incins la 175 grade C aproximativ 35 de minute pana capata o nuanta de auriu.

Taiem tarta in felii si presaram deasupra zahar pudra.

TIPS-URI

1

Prajitura este mai buna a doua zi pentru ca aluatul devine fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui