Blat:
Umplutura:
Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat tare si nelipicios. Aluatul obtinut se imparte in doua bile. Din prima bila de aluat se intinde o foaie cat sa acopere tava de cuptor. Asezam foaia in tava tapetata cu hartie de copt. Cea de-a doua bila o invelim in folie de plastic si o introducem in congelator.
Pentru umplutura, curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea mare apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca din cand in cand usor pana le scade zeama la mere. La sfarsit se adauga scortisoara. Umplutura se pune in tava peste foaia de tarta si se niveleaza. La umplutura mai putem adauga nuci pisate, migdale sau alune.
Deasupra razuim aluatul pe care l-am tinut in congelator.
Se baga tava in cuptorul incins la 175 grade C aproximativ 35 de minute pana capata o nuanta de auriu.
Taiem tarta in felii si presaram deasupra zahar pudra.
1
Prajitura este mai buna a doua zi pentru ca aluatul devine fraged.