Tarta cu mere

de Irina in Prajituri, 27 Feb 2013 | 17055 vizualizari

 

Am gasit o reteta de tarta cu mere delicioasa. Aluatul e foarte fraged si poate fi folosit cu tot felul de umpluturi. Eu am folosit mere caramelizate...

 

INGREDIENTE

  • Pt aluatul de tarta
  • 220 g faina alba
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 varf lingurita de sare
  • 125 g unt rece
  • 60 ml apa cu gheata
  • Pt umplutura
  • 7-8 mere
  • 5-6 linguri zahar brun ( puteti pune mai mult sau mai putin, dupa cum doriti sa iasa tarta de dulce)
  • scortisoara
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Eu am folosit robotul de bucatarie pentru aluat si l-am preparat imediat.

 Aluatul de tarta:

Puneti faina, zaharul si sarea in robot si amestecati de cateva ori. 

Taiati untul in cubulete, adaugati-l in vas si amestecati pret de 8-10 secunde, cat bucatile de unt sa se fi amestecat cu faina, dar sa mai ramana si bucatele de marimea bobului de mazare.

Adaugati apa cu gheata si lasati robotul sa amestece inca de 10-12 ori. Daca aluatul nu se faramiteaza atunci cand este ciupit inseamna ca e gata.

Puneti putina faina pe blatul de lucru, puneti aluatul peste si dati-i forma unui disc. Acoperiti cu folie de plastic si dati la frigider o ora sau chiar peste noapte.

Umplutura:

Intre timp, spalati merele, curatati-le de coaja si cotor si taiati-le felii.

Intr-o tigaie incinsa puneti merele, adaugati zaharul si amestecati pana merele isi lasa zeama si apoi se incheaga ca un sirop.

Adaugati un praf de scortisoara si putina esenta de rom si amestecati pana se caramelizeaza merele. Au prins o culoare minunata...

Prepararea tartei:

Pe blatul presarat cu faina asezati aluatul, intindeti pana obtineti o foaie subtire, putin mai mare decat tava in care veti pune tarta. Tava ungeti-o cu putin unt.

Intindeti aluatul in tava: rulati aluatul pe sucitor si desfasurati-l peste tava, cu grija. Asezati bine aluatul in tava si puneti merele pe deasupra, intr-un strat uniform.

Trageti marginile aluatului peste umplutura, lasand centrul descoperit.

Cu o pensula ungeti marginile aluatului cu putina apa si presarati pe deasupra zahar .

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade, cam 15 minute, dupa care micsorati temperatura la 180 grade si mai tineti tarta inca 20-25 minute, verificand sa nu se coaca prea tare.

Lasati sa se raceasca putin, apoi taiati triunghiuri tarta si serviti! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta cu dovleac si bezea