Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul.
In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.
Inutil sa mai spun ca eu am pus totul la robot. :))
3/4 din aluat se intinde intr-o foaie de jumatate de cm grosime,dupa care se transfera in tava de tarta unsa cu unt.
Asezam,nivelam,cizelam...:)) apoi punem umplutura de mere.
Merele razuite se calesc impreuna cu untul,zaharul si scortisoara.Se lasa la racit.
Restul de aluat il intindem la aceeasi grosime si decupam diverse forme.Noi am preferat floricele :) cu care am acoperit tarta.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.
Cand se raceste o scoatem din tava,prin rasturnare si pudram cu zahar din abundenta.