Tarta asta am facut-o cam cu ce aveam in figider. Aveam pofta de ceva dulce, dar fara mare bataie de cap....a iesit ceva bun de tot.
Aluat
Umplutura
Incepem cu aluatul.
Untul rece, faina si un pic de sare se amesteca. Se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul, esenta sau seminte de vanilia. Se amesteca rapid sa nu se incalzeasca aluatul. Cand devine compact si neted, il invelim intr-o pelicula si il punem la frigider pentru o ora.
Trecem la umplutura. Intr-un bol, amestecam ricotta cu zaharul. Adaugam galbenusurile, faina si amestecam.
La sfarsit adaugam mascarpone dupa ce l-am batut un pic cu furculita sa se inmoaie, ciocolata razuita, capuccino.
Dupa o ora, intindem aluatul intre doua foi de pelicula. Luam o tava rotunda de tarte, diametrul 22 cm. Punem in tava aluatul, taiem marginile frumos, adaugam umplutura.
Decoram suprafata cum ne place cu restul de aluat ramas.
Se da la cuptor la 180°, cam 50 minute.
Cand e gata, lasam sa se raceasca bine.
Pofta buna!!