Am achizitionat o ,, matrita" , nu stiu cum sa-i spun , in India mai demult se folosea la imprimarea panzelor, eu am sa o folosesc in bucatarie. Asadar am incercat si am fost multumita de rezultat.
Punem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece. Presaram masa de lucru cu faina, intindem aluatul la grosimea de cca. 3 sau 4 mm. Presaram cateva (dupa plac) cu floricele de levantica, presam putin, asezam matrita sau danteluta, presam din nou, dupa care decupam formele dorite. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le introducem la cuptorul incalzit in prealabil la 190 °C si le coacem aproximativ 10 minute.
Sunt foarte moi si aromate.
Va doresc : Pofta buna !
1
Modelul celor de pe ultima foto. e presat cu danteluta