Tarta cu legume

de Adi in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 5621 vizualizari

 

Din categoria  "retete de post economice", va pot spune ca aceasta tarta, asa simpla cum a fost, a avut un mare succes.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450 g făină
  • 200 ml apa minerala
  • 1 lingurita susan
  • 1 lingurita chimen
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingura ketchup
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare
  • maghiran
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

Pentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul  și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul.

Se framanta un aluat, nu foarte ferm, dar nelipicios, care se lasa la odihnit 15 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul.

Intre timp se pregatesc legumele care se spala si se feliaza pe rotund.

Peste feliile de vinete si dovlecel se presara sare si se lasa cateva minute sa elimine apa din ele, apoi se sterg cu prosoape absorbante si se asaza pe grilul incins, neuns.

Se rumenesc pe ambele parti.

Aluatul se imparte in doua parti, in proportii de 1/3 si 2/3.

Partea mai mare se intinde in tava, se unge cu ketchup si se asaza peste ea, rondelele de legume, si cele de pe grill si celelalte, se presara condimente, rondele mici de usturoi si frunze de busuioc rupte.

Cealalta parte de aluat se intinde pe planseta si se decupeaza cu o forma speciala, apoi se rastoarna peste legumele din tava, se trage usor de margini ca sa se formeze grilajul, apoi tarta se coace la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.

Nu va avea acea culoare rumenita, pentru ca aluatul este fara grasime, pentru zilele de post in care nu este dezlegare la ulei.

Tarta se serveste fie calda, fie rece cu sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de legume cu orez