Din categoria "retete de post economice", va pot spune ca aceasta tarta, asa simpla cum a fost, a avut un mare succes.
Pentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul.
Se framanta un aluat, nu foarte ferm, dar nelipicios, care se lasa la odihnit 15 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul.
Intre timp se pregatesc legumele care se spala si se feliaza pe rotund.
Peste feliile de vinete si dovlecel se presara sare si se lasa cateva minute sa elimine apa din ele, apoi se sterg cu prosoape absorbante si se asaza pe grilul incins, neuns.
Se rumenesc pe ambele parti.
Aluatul se imparte in doua parti, in proportii de 1/3 si 2/3.
Partea mai mare se intinde in tava, se unge cu ketchup si se asaza peste ea, rondelele de legume, si cele de pe grill si celelalte, se presara condimente, rondele mici de usturoi si frunze de busuioc rupte.
Cealalta parte de aluat se intinde pe planseta si se decupeaza cu o forma speciala, apoi se rastoarna peste legumele din tava, se trage usor de margini ca sa se formeze grilajul, apoi tarta se coace la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.
Nu va avea acea culoare rumenita, pentru ca aluatul este fara grasime, pentru zilele de post in care nu este dezlegare la ulei.
Tarta se serveste fie calda, fie rece cu sos de rosii.