Tarta cu lamaie si mac

de deliciousflavours in Prajituri, 26 Dec 2011 | 4609 vizualizari

 

Sarbatori Fericite in continuare si o saptamana minunata va doresc!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:  
  • 230 gr  faina
  • 150 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Ingrediente pentru crema:  
  •  zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 125 gr mascarpone  
  •  Ingrediente pentru spuma:
  • 4 albusuri
  • 1 strop sare
  •  8 linguri zahar
  • 2 linguri mac    

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si mac:

Punem faina intr-un vas, adaugam coaja rasa de la lamaie, untul moale, zaharul, galbenusurile, vanilia si sarea si framantam repede pana devine un aluat omogen. Formam o bila, o infasuram in folie si  dam la frigider aproximativ o ora.

Tava o tapetam cu unt si faina si intindem direct acolo aluatul, care trebuie sa acopere si peretii formei. Intepam cu o furculita mica din loc in loc pentru a nu se umfla in timpul coacerii si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute. In acest timp pregatim crema. Radem coaja de la lamaie, stoarcem zeama acesteia, mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o spuma deschisa la culoare, adaugam zeama+coaja de lamaie, amidonul si la urma incorporam si crema mascarpone. Scoatem aluatul, turnam crema deasupra si punem inapoi inca vreo 20-25 minute pana se solidifica crema.

Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul. Impartim spuma in 2 parti egale si intr-o jumatate punem macul. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem alternativ o lingura de spuma simpla, una cu mac si tot asa pana se termina. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (15-20 minute).

Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza