Tarta cu lamaie si mac

de deliciousflavours in Prajituri, 26 Dec 2011 | 4237 vizualizari

 

Sarbatori Fericite in continuare si o saptamana minunata va doresc!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:  
  • 230 gr  faina
  • 150 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Ingrediente pentru crema:  
  •  zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 125 gr mascarpone  
  •  Ingrediente pentru spuma:
  • 4 albusuri
  • 1 strop sare
  •  8 linguri zahar
  • 2 linguri mac    

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si mac:

Punem faina intr-un vas, adaugam coaja rasa de la lamaie, untul moale, zaharul, galbenusurile, vanilia si sarea si framantam repede pana devine un aluat omogen. Formam o bila, o infasuram in folie si  dam la frigider aproximativ o ora.

Tava o tapetam cu unt si faina si intindem direct acolo aluatul, care trebuie sa acopere si peretii formei. Intepam cu o furculita mica din loc in loc pentru a nu se umfla in timpul coacerii si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute. In acest timp pregatim crema. Radem coaja de la lamaie, stoarcem zeama acesteia, mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o spuma deschisa la culoare, adaugam zeama+coaja de lamaie, amidonul si la urma incorporam si crema mascarpone. Scoatem aluatul, turnam crema deasupra si punem inapoi inca vreo 20-25 minute pana se solidifica crema.

Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul. Impartim spuma in 2 parti egale si intr-o jumatate punem macul. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem alternativ o lingura de spuma simpla, una cu mac si tot asa pana se termina. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (15-20 minute).

Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac