Tarta cu lamaie

de AnyCostescu in Dulciuri, 26 Mar 2014 | 3199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Aluat:
  • 200 g faina
  • 100g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura :
  • Coaja si sucul de la 4 lamai
  • 200 g zahar
  • 1 lingura amidon pe porumb
  • 50 g unt
  • 3 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Pentru aluat :

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!

Punem faina intr-un vas, adaugam sarea ,zaharul si untul taiat bucatele si se framanta pana se obtine o coca compacta. Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider minim 2 ore.

Incingeti cuptorul.

Dupa ce acest timp intindeti aluatul in tava in care veti face tarta si intepati-l cu furculita.  Coaceti-l in cuptor pentru circa 10-12 minute la temperatura medie.

Umplutura o facem in felul urmator:

Radeti coaja celor 4 lamai, apoi stoarceti sucul lor. Puneti sucul intr-o craticioara si puneti-l pe aragaz. trebuie sa ajunga la punctul de fierbere.

Ouale se bat cu zaharul , coaja de lamaie si amidonul. Puneti acest amestec peste sucul de lamaie si lasati sa fiarba totul circa 2 -3 minute. Amestecati continuu cu un tel.

Luati craticioara de pe foc si adaugati untul.

Punem aceasta umplutura peste aluatul de tarta si dam la rece minim 1 ora.

E delicioasa!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde