Palanet cu prune

de mirela0911 in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 10967 vizualizari

 

Îmi amintește de copilărie, când bunica le scotea din cuptorul cu lemne și nu aveam răbdare să se răcească.
E simplu de făcut și atât de bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • sare
  • apa
  • 1 kg prune
  • zahăr dupa gust
  • 2-3 lg scorțișoară
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanet cu prune:

Se face o maia din drojdie,  putina faina si apă călduță.  Se lasă sa creasca apoi se toarnă peste făina cernută în care s-a pus sarea. În funcție de cât cere făina se pune apă călduță și se frământă un aluat potrivit și care nu se lipește de degete (ca pt pâine). Se lasă la dospit până își dublează volumul.

Se spală prunele și se curăță de sâmburi.  Se taie în patru, se amestecă cu zaharul și scorțișoara.

Pe masa de lucru se pune puțin ulei, se ia jumătate din cantitatea de aluat și se întinde cu mâna dându-i o formă rotundă. Pe mijloc se pune jumătate din cantitatea de prune iar marginile se aduc peste prune lipind bine aluatul pt a nu se desface in cuptor. Se procedează la fel și cu restul cantităților. Se așează cu grijă în tava tapetată cu hârtie de copt iar deasupra se ung cu zeama lăsată de prune.

Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pt cca 30-35 minute până se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava din cuptor și se acoperă pt câteva minute cu un prosop de bucătărie. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Se poate folosi pt aluat apa minerală. Iese un blat foarte pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanet cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

24.10.2014, 15:14

Dia sunt tare bune! si cu ceapa, si cu varza, si cu mere....

mirela0911 1

24.10.2014, 15:15

Deyu Geanina babi Rocsi multumesc

mihnealy 1

25.03.2016, 11:45

Oferta incredibila! Te vei convinge foarte rapid ca tocmai ai gasit ceva exceptional! Foarte multi oameni au vazut ca merita si te asteptam si pe tine sa castigi bani intr-o colaborare care iti ofera sansa speciala de a-ti asigura intr-un mod foarte convenabil viitorul. Cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinte Bostanei