Praji cu mere / pere

de gamilici in Prajituri, 25 Feb 2010 | 5366 vizualizari

 

Inca o praji cu mere...repede de facut si gustoasa. Pacat ca nu mi-au iesit pozele,era intunecat deja :(

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru umplutura :
  • 8 mere /pere
  • 100 g zahar
  • budinca de vanilie
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praji cu mere / pere:

Merele sau perele se decojesc si se taie felii sau cubulete.

Se unge o tava cu ulei si se pun merele/ perele decojite si 100 g zahar , se introduce la cuptor cat sa se topeasca zaharul ,apoi se scoate.

Se pregateste blatul : 10 ablusuri batute spuma cu 10 linguri zahar,10 linguri faina,1 praf de copt ,1 esenta vanilie si 10 galbenusuri , care se pune deasupra merelor/perelor in tava.

Apoi se introduce in cuptor aproximativ 20 - 25 min (se verifica ).

Intre timp se pregateste budinca de vanilie dupa specificatiile de pe ambalaj si frisca.

Prajitura se aseaza in tava de servit in asa fel incat blatul sa fie in partea de jos si merele deasupra, apoi se pune budinca racita deasupra si frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Praji cu mere / pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

25.02.2010, 21:57

bunatate de prajitura

Teo 1

25.02.2010, 22:35

pare f. interesanta si de gusty nu mai vorbesc, arata bine;

madi_marin 1

26.02.2010, 10:40

arata bine prajiturica. .... o sa incerc sa o pregatesc si eu....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gateau Normand