Tarta cu gem si nuci

de Moni_alex in Dulciuri, 23 Mai 2015 | 3792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 300 g faina
  • 3 linguri smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 400 g gem
  • 2 linguri pesmet
  • o cana de nuci taiate mai mari
  • un ou pentru uns
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem si nuci:

Se pune faina intr-un vas, se adauga 100 g unt, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea,smanatana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul ( daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de smantana). Se framanta bine pana iese un aluat nici prea moale, nici prea tare(care se poate intinde).

Se imparte aluatul in doua, 2/3 pentru partea de jos si 1/3 pentru deasupra.

Se intinde prima parte (2/3) si se pune intr-o tava rotunda cu diametru de 28 cm tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit timp de 10 min dupa care se scoate din cuptor, se presara pesmetul si se pune gemul.Nucile se taia mai grosier si se adauga peste gem.

Se intinde cealalta parte de aluat, se taie in fasii subtiri pe care le asezam sub forma de grilaj deasupra prajiturii.

Se unge cu ou batut si se coace la cuptor la foc moderat pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se portioneaza dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

am amestecat gem de prune si caise si a fost delicioasa tarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de prune si nuci