Tarta cu gem de prune

de cristeena20 in Dulciuri, 9 Sep 2014 | 10049 vizualizari

 

Aceasta reteta am luat-o de la Criss si a iesit o tarta aromata si tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr prune
  • 2 linguri de amidon
  • 4 linguri de zahar
  • 350 gr faina
  • 150 gr unt
  • putina sare
  • 1 ou
  • 80 gr zahar tos
  • putin gris
  • 4 linguri de apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de prune:

 Spalam prunele si le taiem felii. Le amestecam cu zahar si le lasam sa stea 5 minute. Punem la foc si cand incep sa se inmoaie adaugam amidonul amestecat cu putina zeama lasata de prune. Mai lasma cca 5 minute pe foc apoi dam deoparte.

Pentur aluatul de tarta amestecam faina cu untul rece, rupt bucatele mici si aduagam oul si zaharul, sarea , apa. framantam aluatul si il invelim in folie de plastic si il dam la rece cca 1 h.

Ungem forma de tarta cu unt si apoi o pudram cu faina. Intindem aluatul cu sucitorul si imbracam forma de tarta cu o foaie subtire. Dam la cuptorul incalzit cca 10 minute. Scoatem si presaram cu gris si apoi turnam prunele . Deasupra din aluatul ramas facem grilaje si le ungem cu un galbenus de ou batut. Dam la cuptorul incins pt cca 20 minute. Lasam sa se raceasca si apoi scoatem tarta din forma. 

TIPS-URI

1

Alegeti prune mai aromate si mai dulci.

2

puteti adauga si putina scortisoara la prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer