Daca este 8 Martie m-am gandit sa fac un desert deosebit pentru sotia mea si am reusit,a fost un succes total.
Blat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am adaugat faina cernuta si la final albusul batut spuma tare.Se amesteca de jos in sus cu miscari lente sa fie aerat si sa creasca frumos.
Am uns cu unt si tapetat cu faina o forma de tarta,am turnat blatul in ea si am pus forma la cuptorul preincalzit, 25 min,cand trece testul scobitorii este gata.
Crema: Am mixat continutul plicului cu laptele intr-un castron pana s-a format o crema mai groasa si am dat la rece la frigider.
Dupa ce s-a racit blatul am pus crema deasupra si am ornat cu fructele spalate si taiate .La final turnam gelul rosu,pe care l-am fiert pe foc cu zaharul si apa.Se toarna fierbinte peste fructe.Pofta buna.
1
Crema de vanilie merge cu absolut orice combinatie de fructe.
2
Puteti adauga o lingurita de praf de copt la blat cand il preparati daca vreti tarta sa fie mai crescuta.