Nu prea iubim ficateii, dar astfel preparati au fost un deliciu.A iesit o tarta minunata, foarte buna si calda si rece.V-o recomand din inima!
Aluat:
Umplutura:
Pentru aluat amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura.
Spalam bine ficateii si ii punem intr-un vas.Turnam lapte cat sa acopere ficateii.Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba 10-15 minute.Intre timp tocam ceapa solzisori si ceapa verde cat mai marunt, dam morcovul pe razatoare.
Punem pe foc ceapa,morcovul,ceapa verde si uleiul, apoi adaugam si ficateii taiati cuburi.Adaugam condimentele si vinul alb si lasam sa fiarba pana scade toate zeama.
Oprim din aluat o treime, restul il intindem pentru forma in care vom coace tarta.Eu am avut o forma rotunda.Am asezat aluatul in forma de tarta in care am pus hartie de copt.Peste aluat am asezat din nou hartie de copt , am pus o forma (puteti pune boabe de fasole ) si introducem tava in cuptor.Lasam la cuptor pana aluatul capata putina crusta.
Intre timp amestecam umplutura racorita cu patrunjelul tocat si ouale batute.Intindem si aluatul ramas si taiem fasii pentru a orna tarta.
Scoatem tava din cuptor. punem umplutura,ornam cu fasiile de aluat si rosii cherry.Ungem bucatile de aluat cu ou batut.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pana capata o crusta aurie.
Servim tarta calda sau rece.Este la fel de buna.