"Vinovata" pentru aceasta reteta este Ela68, careia-i multumesc pentru asa bunatate :-*
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta"
Spalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja.
Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit, laptele, faina, praful de copt si cascavalul ras.
Potrivim gustul de sare si piper.
Intr-un vas tapetat cu hartie de copt asezam straturi de aluat alternand cu felii de dovlecei, avand grija ca ultimul strat sa fie de aluat. Decoram cu cascaval ras si coacem la foc potrivit pentru 30-40 min, pana ce tarta prinde o crusta aurie.
Pentru a verifica daca e suficient de coapta, putem face testul scobitorii.
Cand e coapta oprim focul, lasam sa se raceasca ( cine poate! :)) ) , portionam si servim.
1
In functie de cantitatea de lichid scurs din dovlecei si de marimea oualor puteti mari /micsora cantitatea de faina utilizata.