Ne place dovleacul în orice combinatie, chiar si crud.Suntem cu ochii pe el de cum apare in piaţă şi până se termină.Aşadar,în programul de astăzi o delicioasă tartă cu dovleac !
1. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim, sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn. Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
2. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna. Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze. Formăm o minge de aluat, învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.
3. Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.
4.Coacem aluatul cam 15-20 de minute la 180°C (depinde foarte mult de cuptor–trebuie ca alatul să capete o nuanţă aurie). Este de preferat ca acest tip de aluat să fie copt separat şi după aceea umplut cu fructe,crème etc.
5.După 15 minute scoatem aluatul şi adăugăm dovleacul călit (15 minute la foc mic cu 1 lingură de zahăr şi 1 linguriţă de scorţişoară). Am ras deasupra şi puţin aluat, dar merge şi fără.
6.Dam la cuptor pentru 20 minute la foc mic. Scoatem tarta, o pudrăm cu puţină scortisoară si o lăsăm să se răcească.