Pregatirea aluatului:
cernem faina cu praful de sare pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune celelalte ingrediente,apoi amestecam totul cu varful degetelor.
aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il dam la frigider cel putin 30 de minute,dupa care il scoatem si il intindem cu sucitorul si cu foaia obtinuta tapetam o tava de tarta.
gaurim cu furculita pe fund apoi deasupra punem hartie de copt si punem inauntru fasole uscata apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 25 de minute circa.
dupa primele 20 de minute scoatem hartia cu fasolea si mai dam inca 5 minute,dupa care scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pregatirea cremei:
punem pe foc laptele cu smantana ,vanilia si jumatate din zahar,iar cand incepe sa fiarba adaugam ouale batute cu restul de zahar si faina,amestecam incontinuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Daca fructele de padure sunt inghetate ca in cazul meu le scoateti din congelator si le puneti intr-o strecuratoare 3-4 ore sa se dezghete si sa scurga zeama;in schimb daca sunt proaspete le spalati si le lasati sa se scurga.
Cand avem totul pregatit putem asambla tarta:
punem blatul pe o farfurie si deasupra cu un poche punem crema,iar deasupra cremei punem fructele de padure cat sa o acopere apoi presaram zahar pudra.
Dam la frigider 1-2 ore si servim.
1
folosim fasolea uscata la coacerea blatului pt a nu permite sa se umfle prea tare.
2
inainte de a o servi mai presarati o data zahar pudra.