Este un cozonac facut in alt mod decit cu ce sintem obisnuiti si este si insiropat.
Dizolvam drojdia in laptele caldut cu o lingura de zahar, amestecam cu 2 linguri de faina si punem la crescut.
Intre timp cernem faina intr-un castron, separat punem restul de zahar, ouale, untul topit, sarea si coaja de lamaie. le amestecam bine cu un tel ,pina aproape s-a topit zaharul.
Cand maiaua a crescut o punem peste faina din castron si amestecam, turnam si compozitia cu oua,framintam bine si punem la crescut.
Cand si-a dublat volumul intindem coca intr-o foaie nu prea subtire, ungem foaia cu unt topit peste care presaram o lingura de zahar, nuca prajita si maruntita iar peste, ciocolata menaj data prin razatoare.
Rulam cu grija si apoi taiem rondele cam de 2 cm.
Intr-o tava unsa si tapetata cu faina, punem rondelele in forma de coronita,
lasam 15 min. la crescut apoi ungem coronita cu ou batut cu zahar si punem la cuptorul incins de dinainte cam 35de min.
Cand s-a rumenit frumos, o scoatem si o lasam sa se racoreasca un pic, apoi insiropam .
Eu am facut un sirop din apa cu zahar si rom.
Cam asta-i povestea, este un cozonac insiropat.Este foarte bun!