Buna si racoroasa..
Incepem cu crema prima data: ouale intregi (asa le-am pus de aceasta data) impreuna cu zaharul au fost amestecate pana au devenit o crema, adaugam amidonul si un praf de sare si omogenizam. Dupa ce au fost amestecate bine toate, adaugam laptele in fir, amestecand continuu. Compozitia se pune pe foc. O lasam sa fiarba pana ajunge la consistenta de ciulama. La final punem coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si untul frecat putin inainte. Omogenizam si dam la rece.
Aluatul: Intr-un bol punem untul faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora.
Asamblare: intr-o tava cu funt detasabil ( eu am folost de tort) punem aluatul care a fost intins inainte, ii formam marginile. Pe acesta adaugam crema de lamaie. De-asupra punem forme de aluat ( dupa preferinta). Punem tarta la copt pentru 30 minute ( cand marginile se vad rumene, tarta e gata).
Pofta buna!